neděle 9. června 2019

Půvabnou Umbrií na kole 🇮🇹 červen 2019


Už více jak 25 let se pravidelně na jaře skupina bankovních úředníků, ke kterým se také stále počítám, vydává na jarní cyklistické zájezdy po Evropě. V letošním roce jsme opět využili služeb CK Adventura a vyrazili busem do zeleného srdce Itálie, jen kousek od populárního Toskánska.
Malebná městečka, venkov a všude přítomné vinice
 
Spoleto - Katedrála S. Maria Assunta
Vůbec nevadilo, že tu není moře, ani oblíbené rybí restaurace na každém rohu. Oblast před Římany obývaná bájnými Etrusky nabízela dostatek dílčích i finálních cílů pro naše vyjížďky. Bohužel všechny středověké památky i legendární místa byla vždy na pekelném kopci, stejně jako náš kemp, který ležel ve výšce přes 500 m n. m. a tak dojezd do kempu nedaleko malebného města Bevagna byl každý den připomenutí toho, že cyklistika je hlavně o kopcích.
Tuto dopravní značku u nás nenajdete

A jsou tu kvůli těmto Mramorovým vodopádům. Během několika minut se suché koryto na dvě hodiny naplní vodou.

Malá vzdělávací akce na trase a to je do cíle ještě asi 12 km
V průběhu týdne jsme měli možnost vidět Sokolí horu Monteffalco, slavné poutní místo Assisi, středověké městečko Spoleto, Mramorové vodopády, centrum oblasti – městečko Perugia s dómem ze 15. století, městečko Todi s hradbami, které zastavili i Hannibala.
Městečko Todi - jak jinak - na pekelném kopci

Ještě 3 km a dostanu se ke svým příbuzným...
Výsledek našeho snažení – skromných 320 km sice vypadá málo, ale kromě dobré italské kávy, zmrzliny došlo i na degustace místních bílých a červených vín ve vinařství Sagrantino u Montefalca. Po celou dobu se o nás starala naše dvorní průvodkyně Veronika S., která s námi už byla počtvrté v jedné řadě a tak ji bereme spíše jako domácí.
Radnice v Perugii

Od 15. století tu má Sv. Vavřinec v Perugii katedrálu
Růžové víno, mušle, krevety a chobotnice na občerstvovací stanici
Předpokládám, že i v příštím roce se najde dostatek zájemců, že se bude moci náš pravidelný cyklistický zájezd konat. Člověk na začátku za týden na kole chytne kondici, která mu vystačí na celý rok a navštíví místa, které by při individuální nebo rodinné rekreaci těžko mohl najednou navštívit.


Žádné komentáře:

Okomentovat