pondělí 12. prosince 2022

Setkání bratranců a sestřenic po téměř 30 letech 🇨🇿

Za vším je taková zvláštní příhoda. Syn cestoval se snachou z Moravy okolo Vysokého Pole u Dětřichova, kam jezdil jako malý na chatu za dědečkem a babičkou a tak se hecnul, jestli to místo znovu najde. Našel a ke všemu zde „nachytal“ také moji sestru i jednu se sestřenic.

Když mi to po čase vyprávěl, pojali jsme společný nápad, znovu se všichni po letech na pár dní setkat se svými rodinami a dětmi. Drobný problém je, že se celkem jednalo asi o 25 lidí a chata má asi 7 postelí. Jako optimální termín jsme zvolili svátky na začátku prázdnin a převážná část osazenstva zvolila spaní venku a to buď u ohně nebo ve stanu.

Nakonec zůstaly téměř všechny postele volné...
Sjeli jsme se podle plánu a už na ráno jsem naplánoval společný výlet tatínků a dětí do Mladějova na obnovenou průmyslovou úzkokolejku (www.mladejov.cz), která o víkendech vozí zájemce do areálu bývalých Hřebečských lupkových dolů nebo na výhybnu Nová Ves u Kunčiny nedaleko bývalého dolu Hugo Karel, asi na polovičce cesty. Výlet mašinkou byl pro děti krásný zážitek, i když k naší smůle se parní lokomotiva zrovna porouchala a nahradila ji motorový lokomotiva ze 60. let. 

Setkání mašinek na výhybně Nová Ves u Dětřichova

Cestou zpět na chatu jsme si ještě udělali odbočku a výšlap na rozhlednu Strážný vrch (610 m n. m.), odkud je krásný výhled na část Orlických hor, Zábřežskou vrchovinu s Lázkem a Boskovickou brázdu s Moravskou Třebovou a rovinami až k Mohelnici.

Vrcholové družstvo na rozhledně Strážný vrch
Další dny a večery jsme si užili táboráky, hry na kytaru a zpěvu, sbírání borůvek a hub, různých bojových her a stezek odvahy, které jsme si vzájemně pro děti organizovali. Tři dny uběhly jako voda a když jsme se rozcházeli, slíbili jsme si, že se sejdeme znova a nebudeme čekat až uteče dalších 30 let.

Pozdní večeře přímo z ohně


Naše smečka poslední večer

Já, Hana a sestra jsme na chatě zůstali delší dobu a podnikli pár výletů do míst, na které po celou tu dobu, co jsem ve Svitavách bydlel nebo tam dojížděl za rodiči, prostě nezbyl čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat