sobota 12. prosince 2020

Poprvé na Řípu 🇨🇿 2020

Podivný koronavirový rok 2020 jsme si cestování moc neužili. Do zahraničí vůbec ne a v tuzemsku jen, dokud nepřišel tvrdý lockdown. A znáte to, z dálky jste ho možná viděli tisíckrát, ale nikdy jste tam nebyli a máte pocit, že vám to ještě neuteče. Když jsme si po dobrém nedělním obědě říkali, kam vyrazit na odpolední výlet, padla volba na symbol všech Čechů.

Při stoupání na vrchol byl krásný výhled

Za hodinku a něco jsme tam byli, ale stejný nápad mělo pár stovek dalších lidí, nejčastěji celých rodin. Nezjišťoval jsem, zda je to pro ně také premiéra, jako pro mne, ale začali jsme ze záchytného parkoviště, na kterém byl jen pár volných míst, ostře stoupat k lesu, kde jsme tušili náš dnešní cíl.

Vlastenecký nápis na štítu chaty

Cestou byly hezké výhledy na Roudnicko a Mělnicko a po asi ¾ hodině stoupání jsme byli nahoře. Prohlédli jsme si turistickou chatu Českého svazu turistů a hlavně byla otevřena Rotunda sv. Ludmily. Takže prosím hlásím: Sice až v 68 letech, ale splnil jsem svoji vlasteneckou povinnost a zdolal jsem horu nám nejmilejší.

Po dosažení vrcholu žádná radost není vidět

Povedená akce Dny Labe na labském břehu nedaleko přístavu

Cestou zpět jsme z auta zahlédli velké srocení lidí na břehu Labe na okraji Mělníka. Konaly se  tam Dny Labe. Nedaleko Vinařství hraběnky Lobkowitzové bylo navezeno velké množství písku a vytvořena dokonalá pláž, kde nechyběla ani plážová lehátka a slunečníky. Na řece kotvila divadelní loď bratří Formanů a kolem bylo spousta stánků pro nenasytné a žíznivé hosty. Prostě překvapení jak hrom a to jsme ještě pořádně netušili, jak těžké a komplikované období nás v r. 2020 vůbec čeká.


Žádné komentáře:

Okomentovat