neděle 18. března 2018

Na skok do Saigonu na kávu a shopping 🇻🇳 březen 2018

Při návratu z ostrova Phu Quoc a před naším odletem do Evropy jsme se na jednu noc zastavili v největším vietnamském městě. Přestože se oficiálně jmenuje Ho Či Minovo Město, všichni mu říkají postaru Saigon. Vždy mi to připomene naši podobnou historii, kdy nejen místní používali stále jméno Zlín, přestože se město roky jmenovalo po jednom nechvalně známém pánovi.

Je to skutečné pravé ekonomické centrum Vietnamu, bouřlivě a odvážně rostoucímu jak do šířky, tak hlavně do výšky. Francouzský koloniální vliv je vidět na každém kroku, město má spoustu parků a pečlivě si střeží historické památky z přelomu 19. a 20. století, které tu zanechali. 
Mrakodrapy a přímo pod námi místní tržnice

Radnice Saigonu se sochou velkého HCM

Budova Opery z roku 1897
40 m vysoký katolický kostel Notre Dame

V budově hlavní pošty nejlépe nakoupíte suvenýry. Nemusíte smlouvat, mají pevné ceny.
Noční trh na  Ben Thanh 
Pasáž se stánky občerstvení necelých 50 m od hlavní tržnice

I zde nacházíme krásné mořské plody a kraby
Na rozdíl od jiných částí Vietnamu jsme zde viděli na tržnici Ben Tranh velmi tvrdě, ale přátelsky smlouvat o cenách. Část prodejců ale měla férově uvedené pevné ceny a to jak USD, VND, tak i v malajských ringgitech. 

Některé ze značek jsou známé zákazníkům i u nás.

Vietnamci už také objevili kouzlo velkých nákupních center.
Využíváme tedy poslední příležitost k nákupu dárků pro své nejbližší. Jako návrat do civilizace ověřujeme oblibu nových nákupních center u Vietnamců. Hlavním důvodem však byly klimatizované prostory, kde jsme prožili poslední hodiny už oblečení a připravení na cestu domů, kde u tuto dobu byly teploty jen kolem 3 stupňů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat