neděle 18. března 2018

Týden na ostrově Phu Quoc 🇻🇳 březen 2018

Tento turistický ráj není součástí delty Mekongu a těží z menší dopravní dostupnosti, protože leží hodinu letu ze Saigonu. Vnitrostátní letenka se dá pořídit za necelých našich 1.000 Kč, létají tu tři společnosti a ze Saigonu do hodiny zpravidla letí tak 3 - 4 spoje. A o kvalitě služeb na vnitrostátních linkách by si mohl náš národní dopravce nechat zdát. Pokud chcete cestovat na dovolenou pouze na tento ostrov, nepotřebujete vůbec vietnamské vízum za 25 USD. 
Moderní, čistá a kvalitní je flotila místních Airbusů 321
Celých 70% plochy ostrova tvoří tropická džungle národního parku, krásná příroda, pláže a hlavním artiklem ostrova jsou neodolatelné západy slunce.

Páteční večer a celé město se koupe
Ostrov je hodně oblíbenou domácí destinací, stejně zde mimo běžné angličtiny uslyšíte také francouzštinu, ruštinu, maďarštinu a švédštinu. Moře je zde proti pevnině krásně čisté. Najdeme zde také pláže s bílým pískem, jemným jako polohrubá mouka.

Katalogy slibují prázdné bílé pláže (zde Sao Beach)

Skutečnost je trochu jiná (pohled ze stejného místa opačným směrem)
Francouzi tento ostrov přičlenili k Vietnamu (původně patřil a stále si ho nárokuje Kambodža) a vybudovali zde vojenskou  pevnost a vězení, které za vietnamské války použily USA. Věznili zde asi 40 tisíc zajatců Viet Congu.

Dnes je ostrov znám produkcí pepře, perel, ovocných vín a hlavně výtečné rybí omáčky, která je základní ingrediencí vietnamské kuchyně.
Nově budovaný buddhistický chrám nedaleko Sao Beach 

Čerstvě sklizený pepř
V těchto kádích rok zraje vyhlášená rybí omáčka (Nuoc Mam)
Vietnamci jsou skuteční hračičkové 
A jako téměř kdekoliv ve Vietnamu zde najdete čerstvé a výborné ryby, mušle, krevety nebo kraby.
Noční trh v Duong Dong je místem setkání všech milovníků čerstvého jídla z řad turistů i místních
Výtečná inspirace z nedalekého Japonska. 
Phu Quoc je pravým dovolenkovým rájem a jednou z nejoblíbenějších turistických destinací Vietnamu. Proto se také objevuje v nabídkách našich cestovních kanceláří a to jak samostatně, tak v rámci poznávacích tras. Mohu vřele doporučit!

  

Žádné komentáře:

Okomentovat