pondělí 17. dubna 2017

Kosmopolitní Nha Trang 🇻🇳 10. - 12. 4. 2017


Letecky jsme se přesunuli do Danangu, který je novodobým přístavním městem. Všude se neskutečně velkoryse staví a jsou to opravdové skvosty, zejména mosty. Pravděpodobně většina místních stavitelů ujíždí na zavěšených mostech. Najdeme zde i jeden z nejhezčích mostů světa - Dragon Bridge, který v noci chrlí z tlamy draka oheň. O vlivu této atrakce na bezpečnost silničního provozu jsem se nic nedozvěděl.

Dragon Bridge v Danangu, bohužel jen za denního světla


Místní Disneyland plný pouťové zábavy, na který se dostanete rychlými čluny
nebo nejdelší lanovkou na světě přes moře

Okraj Nha Trangu je podle mě zajímavější než celé turistické centrum 

Typická městská pláž Nha Trangu

To není místní. Vietnamská děvčata chtějí zůstat sněhobílá.
Nha Trang je plážové hlavní město Vietnamu. Přímo ve městě je 6 km dlouhá písečná pláž, která je od komplexu hotelů oddělena rušnou magistrálou. V tomto městě se nacházela ruská vojenská námořní základna a vojenská akademie. Zatímco jinde ve Vietnamu nepotkáte Rusa, zde jich je plno. Připadáte si jako v Karlových Varech, na pobřeží Turecka nebo v Hurghadě. 

Všechny nápisy prvně v ruštině, pak ve vietnamštině a místy skromě angličtina. "Vstřícnost" Rusů k místním obyvatelům kdekoliv na světě je vyhlášená, jinak než rusky se ani nesnaží mluvit. Dobrá zpráva je, že jen asi 4 km od centra města je rozsáhlý komplex čamských chrámů a tam je už nepotkáte. 


Oslavné vlajky na posvátném vrcholu
Čamské věže postavené mezi 7. a 12. stoletím


Čamské věže Po Nagar nedaleko centra Nha Trang




Žádné komentáře:

Okomentovat